Certificeringen


Al vanaf begin jaren 90 streeft Hoogendoorn Hout ernaar om zoveel mogelijk aantoonbaar duurzaam geproduceerd en gecertificeerd hout te verhandelen en dit hout ook onder de aandacht te brengen bij zowel verwerker als eindgebruiker.

 

FSCnieuwFSC® (Forest Stewardship Council®)

FSC® is een wereldwijde, onafhankelijke organisatie die als doel heeft verantwoord bosbeheer. Haar leden zijn onder andere boseigenaren en Milieuorganisaties. Hoogendoorn Hout is FSC® gecertificeerd als handelsbedrijf (zie onderstaand pdf document).

FSC® certificaat Hoogendoorn Hout

Meer over FSC® zie: www.fsc.nl

 

pefclogoPEFC™ (Programme for Endorsement of Forest Certification Schemes)

PEFC™ is door verschillende Europese organisaties opgericht. Het certificaat geeft aan dat het hout dat uit PEFC™ gecertificeerde bossen geleverd wordt duurzaam beheerd wordt.
Hoogendoorn Hout is PEFC™ gecertificeerd als handelsbedrijf (zie onderstaand pdf document).

PEFC™ certificaat Hoogendoorn Hout

Meer over PEFC™ zie: www.pefcnederland.nl

 

 

CE conformiteitscertificaat

Hoogendoorn Hout is in het bezit van het CE conformiteitscertificaat voor visueel op sterkte gesorteerd naald- en loofhout met rechthoekige doorsnede en voldoet hiermee aan de regels die sinds 1 september 2011 van kracht zijn. Sinds september 2011 is het in Nederland verplicht om te voldoen aan de eisen voor CE markering hout voor constructieve toepassingen.

CE Conformiteitscertificaat Hoogendoorn Hout

Meer over CE markering: www.rijksoverheid.nl

 

 

ISPM 15

De Stichting Markering Houten Verpakkingen, SMHV, is een onafhankelijke stichting met als doel het, in opdracht van de NVWA te Wageningen, uitvoeren van het Nederlandse markeringsprogramma houten verpakkingen. Dit gebeurt in overeenstemming met de International Standard for Phytosanitary Measures, ISPM 15, zodat de houten verpakkingen voldoen aan de importeisen voor verpakkingshout van andere landen. Voor de ISPM 15 leveringen van Hoogendoorn Hout wordt de volgende vermelding op de facturen geplaatst: Voor levering van behandelde producten, die voldoen aan de eisen van ISPM 15, zijn wij opgenomen in het centraal register van de Stichting Markering Houten Verpakkingen. Ons registratienummer is: NL-130.

Meer over ISPM 15 markering: http://www.smhv.nl

 

 

iso 9001ISO 9001:2015

ISO 9001 is een norm die eisen stelt aan het kwaliteitsmanagementsysteem van een organisatie en de manier waarop de organisatie met het kwaliteitsbeleid omgaat. Hoogendoorn Hout is ISO 9001:2015 gecertificeerd (zie onderstaand pdf document).

ISO 9001:2015 Certificaat Hoogendoorn Hout

Meer over ISO 9001 zie: www.bureauveritas.com

 

VVNHVVNH

Ruim 250 houthandels, verenigd in het VVNH, onderscheiden zich door op een professionele manier met hun product bezig te zijn. Zij stellen niet alleen hoge eisen aan de eigen organisatie en hun medewerkers, maar ook aan de duurzame herkomst van hun producten. Alle leden van de VVNH hebben een gedragscode ondertekend. Hoogendoorn Hout mag de kwalificatie Erkende Houthandel® voeren.

Meer over VVNH zie: www.vvnh.nl