Assortiment


Hout is er in vele soorten. Bij het onderverdelen van hout wordt gekeken naar de structuur, dit bepaalt of iets hardhout of zachthout is. Alle houtsoorten zijn in één van deze twee categorieën in te delen. Voor sommige eindproducten wordt een combinatie van beide houtsoorten gebruikt. Zachthout is makkelijk te zagen; het wordt voor veel toepassingen binnenshuis gebruikt. Hardhout is een zwaar en duurzaam product. Als de toepassing niet volledig uit hardhout hoeft te bestaan, wordt een vaak een combinatie van deze producten gebruikt.

Op onze website vindt u naast deze twee categorieën ook een aantal specifieke houtproducten en aanverwante materialen: rondhout, geprofileerd hout, tuinhout, tuinschermen, pallets, dakramen, deuren en kasten.

Als houthandel weten we dat voor de verwerking van hout meer nodig is. Daarom hebben wij ook plaat- en isolatiemateriaal opgenomen in ons assortiment. Bevestigingsmaterialen, gereedschappen en verf, lijm en kitten vindt u in de winkel.

Het maatwerk dat Hoogendoorn Hout levert, betreft vaak een specifiek product uit één van de bovengenoemde categorieën of een combinatie van meerdere producten uit ons assortiment.