Schaven


nw-machines-kl-machinale-006 Van diktebank: Schaafbank om het gevlakte en haakse hout op dikte en breedte te schaven. De nieuwe machine heeft digitale instel mogelijkheden.

 

9461 4-zijdige schaafmachine: De moderne computergestuurde 4-zijdige schaafmachine is een alleskunner. Een totaal van zeven assen kunnen worden benut voor het gelijktijdig vlakken, strijken, op dikte brengen en profileren van hout. Wij kunnen met deze machine tot 300 mm breed en tot 150 mm dik schaven. Wat u tussen deze maten wil aanbrengen en profileren aan het hout is alleen gelimiteerd door uw eigen wensen. Met ons uitgebreid assortiment aan beitels en profielen is allerhande maatwerk mogelijk: geploegd, gegroefd, sponningen, ronde kanten, vellingkanten en zelfs deksloven tot 45 graden, alles in één gemakkelijke doorvoer. De eenmaal ingestelde maatwerkprofielen worden opgeslagen in de computer en zijn later altijd weer oproepbaar voor een identiek stuk geprofileerd vakwerk.

 

nw-machines-kl-machinale-001 Vlakbank: Schaafbank voor het vlak en haaks schaven van planken en balken t.b.v. houtconstructies.